Ελέγχου καθ’εξιν αποβολών & υπογονιμότητας

Στο Protipo MedLabs, προσφέρουμε εξειδικευμένες εξετάσεις για τον έλεγχο των καθ’ έξιν αποβολών και της υπογονιμότητας, που είναι κρίσιμες για την κατανόηση των αιτιών αυτών των καταστάσεων και την ανάπτυξη εξατομικευμένων στρατηγικών θεραπείας. Με την υποστήριξη προηγμένου εξοπλισμού και εξειδικευμένων επιστημόνων, σας παρέχουμε αξιόπιστες και ακριβείς διαγνώσεις που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το όνειρο της οικογένειας.

Τι είναι:

Ο έλεγχος καθ’εξιν αποβολών και υπογονιμότητας περιλαμβάνει μια σειρά εξετάσεων που στοχεύουν στον εντοπισμό αιτιών που προκαλούν επαναλαμβανόμενες αποβολές ή προβλήματα σύλληψης. Αυτές οι εξετάσεις αξιολογούν διάφορους παράγοντες, όπως γενετικές ανωμαλίες, ορμονικές ανισορροπίες, ανοσολογικά προβλήματα, και δομικές ανωμαλίες της μήτρας, που μπορεί να εμποδίζουν τη φυσιολογική πορεία της εγκυμοσύνης.

Τι περιλαμβάνουν οι εξετάσεις ελέγχου καθ’ έξιν αποβολών & υπογονιμότητας:

     

    • Γενετικός Έλεγχος: Ανάλυση καρυότυπου και έλεγχος για γενετικές ανωμαλίες σε ζεύγη και έμβρυα, που μπορεί να συμβάλλουν σε αποβολές ή υπογονιμότητα.
    • Ορμονικές Εξετάσεις: Μέτρηση επιπέδων ορμονών όπως FSH, LH, προλακτίνη, AMH και θυρεοειδικές ορμόνες, για την αξιολόγηση της αναπαραγωγικής υγείας.
    • Έλεγχος Θρομβοφιλίας: Εξέταση για θρομβοφιλικές διαταραχές που μπορεί να επηρεάσουν την εγκυμοσύνη, όπως οι μεταλλάξεις των γονιδίων MTHFR, Factor V Leiden και Prothrombin G20210A.
    • Ανοσολογικές Εξετάσεις: Έλεγχος για αυτοάνοσα νοσήματα και αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα, τα οποία μπορεί να συμβάλλουν σε επαναλαμβανόμενες αποβολές.
    • Σπερμοδιάγραμμα και Δοκιμή Κατακερματισμού DNA Σπέρματος: Αξιολόγηση της ποιότητας και της γονιμότητας του σπέρματος, καθώς και του κατακερματισμού του DNA, που μπορεί να επηρεάσει την πιθανότητα σύλληψης.
    • Υστεροσκόπηση και Υπερηχογράφημα Μήτρας: Εξετάσεις για την ανίχνευση ανατομικών ανωμαλιών της μήτρας, όπως συμφύσεις, ινομυώματα ή πολύποδες, που μπορεί να επηρεάσουν την κύηση.
    • Έλεγχος Εμφύτευσης: Εξέταση του ενδομητρίου για την αξιολόγηση της δεκτικότητάς του στην εμφύτευση του εμβρύου.

    Στόχος εξέτασης:

    Ο στόχος των εξετάσεων είναι η διάγνωση των αιτίων των επαναλαμβανόμενων αποβολών ή της υπογονιμότητας και η παροχή κατάλληλης θεραπείας ή συμβουλευτικής για τη βελτίωση της πιθανότητας επιτυχούς σύλληψης και κύησης. Η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη αντιμετώπιση μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη μιας υγιούς εγκυμοσύνης και στη μείωση του κινδύνου για μελλοντικές αποβολές.

    Οι εξετάσεις ελέγχου καθ’ έξιν αποβολών και υπογονιμότητας στο Protipo MedLabs είναι σχεδιασμένες να παρέχουν ολοκληρωμένη διάγνωση και εξατομικευμένες λύσεις, βοηθώντας τα ζευγάρια να κατανοήσουν τα αίτια της υπογονιμότητας και να λάβουν τις κατάλληλες θεραπευτικές αποφάσεις για την επίτευξη μιας υγιούς εγκυμοσύνης.

    Προετοιμασία πριν την Εξέταση:

    • Μπορεί να ζητηθεί να γίνει η εξέταση σε συγκεκριμένη ημέρα του κύκλου (για τις γυναίκες) ή μετά από συγκεκριμένη περίοδο αποχής (για τους άνδρες).
    • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση και το άγχος πριν την εξέταση, καθώς αυτά μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα.
    • Σε περίπτωση αιματολογικών εξετάσεων, ακολουθήστε τις οδηγίες του ιατρικού προσωπικού σχετικά με το αν απαιτείται νηστεία.

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και
    θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν.