Μικροβιολογικές

Στο Protipo MedLabs, προσφέρουμε μια εκτενή σειρά μικροβιολογικών εξετάσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διάγνωση και τη διαχείριση λοιμώξεων που προκαλούνται από βακτήρια, ιούς, μύκητες και παράσιτα. Οι μικροβιολογικές εξετάσεις βοηθούν στον εντοπισμό των παθογόνων οργανισμών και στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας, εξασφαλίζοντας την υγεία σας.

Τι είναι οι μικροβιολογικές εξετάσεις;

Οι μικροβιολογικές εξετάσεις αφορούν την ανάλυση δειγμάτων από το αίμα, τα ούρα, τα κόπρανα, το σάλιο ή άλλους ιστούς για την ανίχνευση και ταυτοποίηση μικροοργανισμών. Αυτές οι εξετάσεις είναι ζωτικής σημασίας για τη διάγνωση μολυσματικών ασθενειών, την ανίχνευση αντισωμάτων και τη διενέργεια αντιβιογράμματος για την αξιολόγηση της αντοχής των βακτηρίων στα αντιβιοτικά.


Τι περιλαμβάνουν οι μικροβιολογικές εξετάσεις:

  • Καλλιέργεια Ούρων: Διάγνωση ουρολοιμώξεων μέσω καλλιέργειας μικροοργανισμών από δείγμα ούρων.
  • Καλλιέργεια Αίματος: Ανίχνευση μικροβίων στο αίμα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις όπως σηψαιμία.
  • Καλλιέργεια Κοπράνων: Έλεγχος για παθογόνα βακτήρια και παράσιτα που προκαλούν γαστρεντερικές διαταραχές.
  • Καλλιέργεια Λαιμού (Στρεπτοκοκκική Δοκιμή): Διάγνωση λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο που μπορεί να προκαλέσουν φαρυγγίτιδα και άλλες παθήσεις.
  • Καλλιέργεια Κολπικού Υγρού: Εξέταση για την ανίχνευση βακτηρίων, μυκήτων ή παρασίτων που προκαλούν λοιμώξεις του γεννητικού συστήματος.
  • Τεστ Παπανικολάου (Pap Test): Έλεγχος για προκαρκινικές αλλοιώσεις και λοιμώξεις του τραχήλου της μήτρας.
  • Ποσοτικός Έλεγχος Μικροοργανισμών: Μέτρηση της ποσότητας συγκεκριμένων μικροοργανισμών σε ένα δείγμα για την αξιολόγηση της σοβαρότητας της λοίμωξης.
  • Αντιβιόγραμμα: Δοκιμή για τον προσδιορισμό της αντοχής των βακτηρίων στα αντιβιοτικά, που βοηθά στην επιλογή της πιο αποτελεσματικής θεραπείας.
  • Ανίχνευση Ιικών Λοιμώξεων: Εξετάσεις για τον εντοπισμό ιών όπως ο ιός της γρίπης, ο έρπης και ο HIV.

Στόχος των μικροβιολογικών εξετάσεων:

Οι μικροβιολογικές εξετάσεις είναι κρίσιμες για την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη αντιμετώπιση λοιμώξεων, συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγείας και της ευημερίας σας. Η ακριβής ταυτοποίηση των παθογόνων επιτρέπει την εξατομίκευση της θεραπείας, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή έκβαση για τον ασθενή.

Στο Protipo MedLabs, οι μικροβιολογικές εξετάσεις διεξάγονται με σύγχρονες μεθόδους και εξοπλισμό, παρέχοντάς σας τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα για την έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία των λοιμώξεων.

Προετοιμασία πριν την Εξέταση:

  • Για καλλιέργεια ούρων, συλλέξτε το πρώτο πρωινό δείγμα μέσου ρεύματος σε αποστειρωμένο δοχείο.
  • Για καλλιέργεια κοπράνων, αποφύγετε τη χρήση αντιβιοτικών τουλάχιστον 72 ώρες πριν τη δειγματοληψία, εκτός αν δοθεί διαφορετική οδηγία από το γιατρό σας.
  • Για καλλιέργεια αίματος, δεν απαιτείται ειδική προετοιμασία, αλλά είναι σημαντικό να ενημερώσετε το προσωπικό για τυχόν πυρετό ή λοιμώξεις που έχετε εμφανίσει πρόσφατα.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και
θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν.