Προγεννητικού Ελέγχου

Στο Protipo MedLabs, παρέχουμε ολοκληρωμένο προγεννητικό έλεγχο, που αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την παρακολούθηση της υγείας τόσο της μητέρας όσο και του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο προγεννητικός έλεγχος περιλαμβάνει μια σειρά από εξετάσεις που βοηθούν στην έγκαιρη ανίχνευση πιθανών προβλημάτων και στη διασφάλιση μιας υγιούς εγκυμοσύνης.

Τι είναι ο προγεννητικός έλεγχος;

Ο προγεννητικός έλεγχος περιλαμβάνει εξετάσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την αξιολόγηση της υγείας της μητέρας και του αναπτυσσόμενου εμβρύου. Αυτές οι εξετάσεις επιτρέπουν στους γιατρούς να ανιχνεύσουν γενετικές ανωμαλίες, λοιμώξεις, και άλλους παράγοντες κινδύνου που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εξέλιξη της εγκυμοσύνης και την υγεία του μωρού.

Τι περιλαμβάνει ο προγεννητικός έλεγχος:

  • Υπερηχογράφημα: Απεικονιστική εξέταση που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της ανάπτυξης του εμβρύου, τον έλεγχο των ζωτικών οργάνων και την ανίχνευση ανατομικών ανωμαλιών.
  • Μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος (NIPT): Αιματολογική εξέταση που ελέγχει για γενετικές ανωμαλίες, όπως το σύνδρομο Down, χρησιμοποιώντας DNA του εμβρύου που κυκλοφορεί στο αίμα της μητέρας.
  • Αμνιοπαρακέντηση: Επεμβατική εξέταση για τον έλεγχο γενετικών διαταραχών και χρωμοσωμικών ανωμαλιών, μέσω της ανάλυσης του αμνιακού υγρού.
  • Εξέταση σακχάρου (Τεστ Γλυκόζης): Έλεγχος για τον διαβήτη κύησης, που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εμβρύου.
  • Ορμονικές εξετάσεις (hCG, PAPP-A): Αξιολόγηση των επιπέδων των ορμονών για την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης και την ανίχνευση πιθανών επιπλοκών.
  • Έλεγχος λοιμώξεων (TORCH): Έλεγχος για τοξοπλάσμωση, ερυθρά, κυτταρομεγαλοϊό, έρπητα και άλλες λοιμώξεις που μπορεί να επηρεάσουν το έμβρυο.
  • Αιματολογικές εξετάσεις: Έλεγχος για αναιμία, ρεζούς ασυμβατότητα και άλλες αιματολογικές διαταραχές που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία της μητέρας και του μωρού.
  • Έλεγχος για στίγμα μεσογειακής αναιμίας: Αξιολόγηση της πιθανότητας να είναι η μητέρα ή ο πατέρας φορείς μεσογειακής αναιμίας, που μπορεί να επηρεάσει το έμβρυο.

Στόχος του προγεννητικού ελέγχου:

Ο στόχος του προγεννητικού ελέγχου είναι να διασφαλίσει την υγεία της μητέρας και του εμβρύου, επιτρέποντας την έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Μέσω αυτών των εξετάσεων, οι γονείς μπορούν να ενημερωθούν για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την έλευση του μωρού.

Στο Protipo MedLabs, ο προγεννητικός έλεγχος διεξάγεται με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού και από έμπειρους επιστήμονες, εξασφαλίζοντας ότι λαμβάνετε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες για την πορεία της εγκυμοσύνης σας.

Προετοιμασία πριν την Εξέταση:

  • Ανάλογα με το στάδιο της εγκυμοσύνης και τον τύπο της εξέτασης, μπορεί να ζητηθεί να είστε νηστικοί ή να έχετε πιει αρκετό νερό πριν την εξέταση.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με το αν πρέπει να διακόψετε οποιαδήποτε φάρμακα ή βιταμίνες πριν την εξέταση.
  • Για υπερηχογραφήματα, συνήθως απαιτείται πλήρης ουροδόχος κύστη για καλύτερη εικόνα.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και
θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν.