Αιματολογικές

Στο Διαγνωστικό Κέντρο Protipo MedLabs, παρέχουμε πλήρεις αιματολογικές εξετάσεις με τη βοήθεια των υπερσύγχρονων αιματολογικών αναλυτών που διαθέτουμε, της εταιρείας ROCHΕ. Οι αιματολογικές εξετάσεις αποτελούν τη βάση για τη διάγνωση και παρακολούθηση ποικίλων παθήσεων. Οι αιματολογικές εξετάσεις είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της γενικής υγείας, την ανίχνευση διαταραχών στο αίμα και την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας των θεραπειών.

Τι Είναι:

Οι αιματολογικές εξετάσεις αναλύουν το αίμα για να αξιολογηθεί η υγεία του ατόμου και να εντοπιστούν διάφορες παθολογικές καταστάσεις. Αυτές περιλαμβάνουν τον έλεγχο των ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων, των αιμοπεταλίων, της αιμοσφαιρίνης, καθώς και άλλων δεικτών που μπορεί να υποδεικνύουν την παρουσία αναιμίας, λοιμώξεων, διαταραχών πήξης και άλλων αιματολογικών νοσημάτων.

Τι περιλαμβάνουν οι αιματολογικές εξετάσεις:

  • Γενική αίματος (CBC): Ανάλυση των κύριων συστατικών του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των ερυθρών αιμοσφαιρίων, των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων, για την ανίχνευση αναιμίας, λοιμώξεων και άλλων αιματολογικών διαταραχών.
  • Έλεγχος πήξης (PT, aPTT, INR): Μέτρηση της ικανότητας του αίματος να πήζει, σημαντική για τη διάγνωση αιμορραγικών διαταραχών ή την παρακολούθηση της θεραπείας με αντιπηκτικά.
  • Δείκτες φλεγμονής (ESR, CRP): Ανίχνευση φλεγμονής στο σώμα, χρήσιμη για τη διάγνωση φλεγμονωδών παθήσεων και λοιμώξεων.
  • Ηλεκτρολύτες (Νάτριο, Κάλιο, Ασβέστιο): Έλεγχος των επιπέδων ηλεκτρολυτών στο αίμα, σημαντικός για την αξιολόγηση της ισορροπίας υγρών και την καλή λειτουργία των νεφρών και της καρδιάς.
  • Σίδηρος και φερριτίνη: Μέτρηση των επιπέδων σιδήρου και της αποθήκευσης του στον οργανισμό, για τη διάγνωση αναιμίας και άλλων μεταβολικών διαταραχών.
  • Γλυκόζη αίματος (σακχάρου): Έλεγχος των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα για τη διάγνωση και παρακολούθηση του διαβήτη.
  • Λιπιδικό προφίλ (Χοληστερόλη, Τριγλυκερίδια): Αξιολόγηση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα, κρίσιμη για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • Βιταμίνες και μέταλλα: Μέτρηση επιπέδων βιταμινών (π.χ. B12, D) και μετάλλων (π.χ. μαγνήσιο) για την αξιολόγηση της θρεπτικής κατάστασης και την πρόληψη σχετικών διαταραχών.

Στόχος Αιματολογικών Εξετάσεων:

Ο στόχος των αιματολογικών εξετάσεων είναι η διάγνωση και παρακολούθηση ασθενειών που επηρεάζουν το αίμα και το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και η αξιολόγηση της συνολικής υγείας του ατόμου. Με βάση τα αποτελέσματα, ο γιατρός μπορεί να προτείνει κατάλληλες θεραπείες ή περαιτέρω εξετάσεις για την αντιμετώπιση των παθολογικών ευρημάτων.

Οι αιματολογικές εξετάσεις στο Protipo MedLabs διεξάγονται με απόλυτη ακρίβεια και αξιοπιστία, διασφαλίζοντας ότι λαμβάνετε τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα για την υγεία σας. Με την υποστήριξη της τελευταίας τεχνολογίας και εξειδικευμένων επιστημόνων, εξασφαλίζουμε άμεση και ακριβή διάγνωση, επιτρέποντάς σας να λάβετε τις κατάλληλες θεραπευτικές αποφάσεις.

Προετοιμασία πριν την Εξέταση:

  • Συνήθως δεν απαιτείται νηστεία, εκτός εάν πρόκειται για συνδυαστική εξέταση που περιλαμβάνει και άλλα τεστ (π.χ. λιπιδαιμικό προφίλ).
  • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση και το κάπνισμα πριν την εξέταση, καθώς αυτά μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα.
  • Ενημερώστε τον γιατρό σας για τυχόν φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και
θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν.